top of page

How to Staff Group

Public·27 members

Colinde Din Banat __LINK__


Oamenii spun că acest obicei aminteşte de păstorii din Betleem care erau cu oile pe câmp şi cărora li s-a arătat Arhanghelul Gavril care Le-a spus că li s-a născut Mântuitor, să meargă că Îl vor găsi culcat într-o iesle. Cu toţii stau în jurul focului până spre dimineaţă, pe la orele 4-5, moment în care copii cei mici încep să meargă prin sat cu piţărăii. Şi pentru că este o repetiţie de colinde în mijlocul celor adunaţi vine şi preotul satului sau cantorul, care repetă cu ei colinde, închină un pahar de răchie fiartă şi îi verifică pe cei mici dacă ştiu să spună cum trebuie piţărăii.
Colinde Din BanatModeratorul evenimentului a fost părintele protopop Ioan Bude de la Protopopiatul Timișoara I, care a evidențiat în cuvântul său caracterul de uniune al colindelor tradiționale, în acest mod împlinindu-se cuvântul Scripturii din Evanghelia de la Ioan 17, 21.


Peste o mie de mici colindători sunt așteptați în această perioadă să-i colinde pe angajații Primăriei Timișoara. Dominic Fritz i-a întâmpinat pe primii prichindei cu ciocolată, după ce au terminat de colindat.


Cele mai frumoase colinde de Crăciun în versuri s-au păstrat în satele și comunele din România. Cântate mai ales de copii sau de grupurile de tineri, colindele sunt un simbol al vestirii Nașterii Domnului Iisus Hristos. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page